שבר במסך הסמארטפון – התקלה הנפוצה ביותר
למי מאיתנו לא נשבר מתישהו המסך בסמארטפון? נדירים המקרים שלמישהו זה לא קרה. מסך שבור הוא אחת התקלות הכי נפוצות של הסמארפונים, וזו שמעבדות רואות לעיתים הכי תכופות. אין צורך להילחץ כשדבר קורה לכם, כי ברוב המקרים ייתכן שיהיה ניתן להציל את המסך שלכם. למען האמת, ככל שהזמן עובר החברות מייצרות מכשירים עם מסכים שהופכים יותר ויותר גדולים, והסיכוי לשבור את המסך עולה.
האם ניתן למנוע שבר במסך הסמארטפון?
כמובן שהכי קל להגיד לאנשים להזהר שהסמארטפון לא ייפול או יחליק להם מהיד, אבל זה לרוב קורה לנו בשבריר של שנייה ואין לנו יכולת למנוע זאת. פתרון נוסף הוא להגן על המסך עם מגן מסך. קיימים מגני מסך רכים שלא ממש יכולים להגן על משהו, ולעומת זאת קיימים בשוק מגני מסך מזכוכית. בהחלט מומלץ להשתמש במגן מסך מזכוכית מאחר והדבר מפחית את הסיכוי של המסך להשבר בעת נפילה, אך לפעמים לא ניתן למנוע את חלק מהפגיעות ומהמסך עשוי להישבר גם אם הגנתם עליו עם מגן.
מה אנשים לא יודעים על מסך סמארטפון שבור?
לפני שנגלה לכם מה אנשים לא יודעים על מסך סמארטפון שנשבר, נרצה להסביר לכם כיצד בנוי מבנה המסך. מבנה מסך הסמארטפון בנוי משלוש שכבות:
- שכבה ראשונה זו שכבת הזכוכית החיצונית אשר חשופה לנו. זו היא זכוכית שבסך הכל עוזרת לגימור הכללי של המכשיר ובה אנחנו בעצם נוגעים.
- השכבה השנייה והאמצעית זה הוא מסך המגע. מסך המגע הוא זכוכית בפני עצמה וזה בעצם המסך שמגיב לפעולות האצבע שלנו בעת לחיצה.
- השכבה השלישית והתחתונה ביותר היא ה LCD של המכשיר. ה LCD של המכשיר זה בעצם מה שמציג לנו את התמונה במכשיר.
אחרי שהבנו את מבנה מכלול התצוגה של מכשיר הסמארטפון שלנו, נוכל לספר לכם שאחד מהדברים שאנשים לא מודעים אליו זה שברוב המקרים בהם הסמארטפון נופל ונשבר המסך, ניתן להחליף רק את הזכוכית שהיא בעצם השכבה הראשונה בלבד. יש מעבדות שלוודאי יגידו לכם שיש להחליף את כל המכלול וזהו סיפור יקר ביותר היכול לעבור את רף ה-1000 שקלים. מעבדה הגונה שתאבחן שהדבר שניזוק זו היא רק הזכוכית, תחסוך לכם לא מעט כסף. לכן, לאחר שיש לכם ידע עמוק יותר במבנה המסך, חשוב שתלכו למעבדה מקצועית ואמינה שתאבחן את התקלה הנכונה.
למעשה האבחנה די פשוטה ויכולה להעשות על ידכם, אם הסמארטפון נפל והמסך ניתץ, אבל עדיין הטלפון עובד לכם, מסך המגע עובד והתמונה שלמה, סביר להניח שמה שניזוק זו רק הזכוכית.
מה אסור לעשות כאשר זכוכית הסמארטפון ניתצת?
ישנם אנשים אשר ימשיכו לעבוד עם המכשיר גם לאחר שהוא ניתץ וישנם סדקים בצורת קורי עכביש עליו. הדבר אינו נכון ואינו בטוח מכיוון שהמסך עכשיו פגיע יותר וסביר להניח שבפעם הבאה שייפול, אז הפגיעה תהיה בשכבת מסך המגע וב- LCD. במקרה כזה, תצטרכו לשלם הרבה יותר כסף על התיקון מאשר הייתם מתקנים מלכתחילה את הזכוכית בלבד. סיכון נוסף כאשר אתם עובדים עם זכוכית מסך מנותצת הוא שהמכשיר עכשיו חדיר למים ולחות ואתם עלולים לפגוע בחלקים פנימיים של המכשיר.
אז מה לעשות כאשר מסך הסמארטפון נשבר?
דבר ראשון אל תלחצו מכיוון שרוב התקלות הנן ברות תיקון. אל תנסו להוריד לבדכם מסך שנשבר כי הדבר עלול לגרום נזק. אם המכשיר אינו עובד בכלל סימן שנגרם נזק לחלקים פנימיים, כגון: מסך מגע נפגע, לוח אם התנתק וכו'. יש להביא את המכשיר לאבחון מקיף במעבדת תיקונים מקצועית ושם יאמדו את גודל הבעיה ויתנו לכם הצעת מחיר בהתאם.
מעבדת fixphone הינה מעבדת תיקוני טלפונים מוסמכת בתל אביב עם נסיון של מעל ל10 שנים. אנו משתמשים בחלקים מקוריים בלבד ונותנים אחריות לתיקונים. אנו מספקים תיקונים מהירים הכולל גם שירות שליחים.